Ce trebuie sa stim despre Soci

Soci, statiunea preferata a lui Stalin, este al doilea oras ca lungime dupa Honolulu. Este renumit in Rusia  datorita apelor minerale, peisajelor superbe care imbina malul Marii Negre cu crestele Caucazilor de Est.

Soci si marea

Totusi, in ciuda frumusetilor si potentialului pe care il avea , orasul si-a pierdut putin cate putin din suprematie si renume . Tocmai de aceea , Vladimir Putin a facut tot posibilul pentru a-l renaste , obtinand dreptul de organizare al J O de iarna cat si Marele Premiu al Rusiei, o etapa din Formula 1 in 2014.

Totusi, aceste planuri au necesitat cateva investitii  ( edificii olimpice ) care au costat peste 1 miliard de dolari.  Sala Olimpica a costat in jur de 800 milioane de dolari. Esentialul… bugetul total al JO este de 50 miliarde dolari, devenind pana acum cea mai scumpa Olimpiada de iarna.

Dupa toata tevatura acestei Olimpiade, schimbarile vor fi destul de majore. Stadionul Central de la Soci, va fi transformat in arena de fotbal devenind astfel locatia Campionatului Mondial din 2018.

Share this post:

Recent Posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori