Vioara titanica

Wallace Hartley

Wallace Hartley

Poate multi nu stiu sau n-au auzit despre Wallace Hartley.  Unul dintre oamenii care au avut simtul resemnarii si pe langa tot dezastrul produs de scufundarea Titanicului in 1912 a incercat cu tot dinadinsul sa cante o partitura pentru a calma pasagerii disperati.

Dirijor ai unei orchestre ce urma sa produca atmosfera si distractie pe transatlanticul Titanic, Wallace Hartley a primit in dar de la logodnica sa o vioara din lemn de trandafir , identificata dupa o placuta de argint pe care scria : ,, Pentru Wallys, cu ocazia logodnei noastre. Maria.”

La aceasta vioara, dirijorul a cantat pana la scufundarea in intregime a vaporului.

Aceasta vioara a fost descoperita intr-un geamantan legat de corpul muzicianului. Odata gasita, vioara i-a fost expediata Mariei Robinson, logodnica acestuia pana in 1939 cand dupa moartea sa, a fost incredintata Armatei Salvarii.

Vioara , gasita in 2006 in podul unei locuinte din Marea Britanie a fost vanduta unui colectionar britanic cu un pret de 900.000 de lire sterline… Instrumentul a fost gasit in buna stare la 101 ani de la scufundarea Titanicului…

Share this post:

Recent Posts

Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Bloguri, Bloggeri si Cititori